Groep 4A

Welkom bij groep 4.

Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal activiteiten van dit jaar in groep 4A. Op de maandag en dinsdag staat juf Stanny voor de groep. Op de woensdag, donderdag en vrijdag wordt het onderwijs verzorgd door meester Jocha. De klas bestaat uit 26 leerlingen en wij zijn allen erg blij dat wij weer naar school mogen!

BERICHTEN

13 apr 2021 - Op naar de sterren!
Preview foto Vandaag was het de officiële Nationale Buitenlesdag. Reden genoeg om een frisse neus te halen met wat tekenpapier. De afgelopen weken werden de leerlingen in de pauzes voorgelezen uit het boek Zondag, Maandag, Sterrendag van Anna Woltz. Dit boek staat bol met sterrenkundige elementen, waarin de Grote Beer een hoofdrol inspeelt. Zij hadden eerder een les gekregen die was gekoppeld aan dit boek, waarin zij op zoek mochten op de Chromebook naar hun eigen sterrenbeeld. Ook staan de buurt en de straatnamen hier bekend om hun associatie met het zonnestelsel. Sinds een jaar zijn de voetpaden in deze buurt op leuke wijze bekleed met alle sterrenbeelden. Reden genoeg om hier op deze Nationale Buitenlesdag, bewapend met tekengerei, op zoek naar te gaan!

01 apr 2021 - De eierkoning(in) van 2021 is bekend!
Preview foto Jaja, sinds donderdag 1 april hebben wij een ware eier-koningin in de klas. Hoe word je eigenlijk een echte eier-koning of eier-koningin? Je hebt twee spelers met een hard (!) gekookt eitje, het eier-tik-lied wordt gezongen, deze twee spelers tikken met hun ei tegen elkaar en er is altijd 1 ei die hierbij ongeschonden uit de strijd komt. Deze gaat door naar de volgende ronde, waarin deze het mag opnemen op dezelfde wijze tegen een andere opponent. Lange tijd leek Dina er met de titel ervan door te gaan, maar niets bleek minder waar. Uiteindelijk was daar de eindstrijd tussen Sofija en Mette, waarin Sofija aan het langste eind trok na een zegereeks van 5 wedstrijden. Gefeliciteerd eier- koningin Sofija, jouw jarenlange training en verbluffende tactiek heeft zijn vruchten afgeworpen. En dat terwijl zij tijdens de eerste wedstrijd nog niet zeker wist of haar eitje wel gekookt was door het thuisfront. Mochten jullie thuis nog een mini-kampioenschap willen houden de aankomende paasdagen, dit is de songtekst voorafgaand aan het ‘eitje-tik’.

Rikke Tikke Tik,

Jij en ik,

Eitje groot.

Eitje klein.

Wie zal straks de winnaar zijn?

3, 2, 1…..

*tikt met eitjes (niet te hard) tegen elkaar aan.

01 mrt 2021 - Olympische Winterspelen
Preview foto Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 26 maart stond schoolbreed het thema 'Sport' centraal. Elke groep had een andere discipline of een bepaalde tak van sport welke die weken behandeld zouden worden. Groep 4A kreeg de Olympische Winterspelen toegewezen en deze sloten mooi aan op de eigen Winterspelen van de afgelopen maand. Deze vier weken zijn zij te weten gekomen welke sporten er nou deelnemen aan de Winterspelen, welke steden in welk jaartal deze hebben georganiseerd en in welke landen dit betrof. Het project werd afgesloten waarin elk subgroepje op zoek ging naar antwoorden op de zelfgemaakte vragen per sport. Deze antwoorden, tekeningen en geschiedenis van de desbetreffende sport werden verwerkt op een poster en voor de klas gepresenteerd.

13 feb 2021 - It giet oan!
Preview foto Jaja, daar was het definitieve jawoord. De weergoden, gymmeester Roderik en de Ouderraad zorgden ervoor dat de Winterspelen dit jaar konden plaatsvinden. Het plaatselijke watertje was omgetoverd tot een waar Winter Walhalla. IJshockey, curling, schaatsbaan, slee-schans konden allen beoefend worden, ondersteunt door echte apres-ski muziek over de boxen. Deze onvergeetlijke dag werd afgesloten met koek en zopie voor de leerlingen bij terugkomst. Deze last-minute actie voor de kinderen werd verzorgd door de Ouderraad. Klasse en bedankt!

19 dec 2020 - It's the most wonderful time of the year
Preview foto De Ouderraad heeft zich dit jaar wederom volop ingezet om de school weer in prachtige kerstsferen te brengen. De gangen staan vol met knusse kerstverlichting, boompjes en sfeervolle versieringen, dankzij de Ouderraad. De klassen zijn van binnen weer aangekleed door de leerkrachten. In deze tijden is het voor de ouders helaas onmogelijk om de school even binnen te stappen, maar een kleine sfeerimpressie van de klas willen wij jullie uiteraard niet onthouden. Wij wensen een ieder alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

10 dec 2020 - Bekenisvol aanbod rekenen
Preview foto Wij werken vanuit de rekenmethode 'Wereld in Getallen' in de klas. Deze methode biedt een heel duidelijke vaste structuur aan per week en per blok. De methode schenkt erg veel aandacht aan de situatie zo betekenisvol mogelijk maken voor de leerlingen. Bij de begripsvorming worden altijd realistische situaties geschetst en andersom mogen de leerlingen ook verhalen bedenken bij de sommen. Deze les stond in het teken van de omtrek en de oppervlakte. Door zelf aan de slag te gaan zijn zij erachter gekomen wat nou deze twee begrippen inhouden. Meten is inderdaad weten!