Groep 8

Beste ouder(s), verzorger(s)

en kinderen van Groep 8

 

Welkom op onze GroepsPagina! 

 

Hier vind je alle informatie en regelmatig stukjes van/over jouw Groep.

Dit jaar is jullie laatste jaar van de Basisschool; en wel een heel bijzonder jaar...

Een Jaar waarin je je laatste Citotoetsen hebt, je de basis van de toepassingen en bewerkingen nog eens goed onder de loep neemt, je jezelf steeds beter leert kennen, waarin je begint te puberen, leert over hoe je zelf een heleboel kan betekenen voor je eigen toekomst.

 

Maar ook het jaar dat je je definitieve advies krijgt,  je op zoek gaat naar een Vo-school die het beste bij je past en langzaam je weg baant naar het VO... en daarom probeer ik jullie belevenissen regelmatig vast te leggen.

 SUCCES IN GROEP 8! 

Even in het kort: Juf Michelle ...

Geboren in Horgen (Zwitserland). Na twee jaar Kindergarten verhuisde ik samen met mijn Hollandse ouders en broertje terug naar Nederland, waar ik vanaf de eerste Klas (nu groep 3) ben opgegroeid in een klein Drents kanaaldorp tegen de grens van Groningen.

In 1997 startte ik met mijn kersverse Juffen-diploma (CHN MARIËNBURG Leeuwarden) als invalkracht in Lemsterland met mijn eerste ervaringen als groepsleerkracht!

Werd moeder van twee geweldige zoons en verhuisde naar West-Terschelling waar ik jaren groepsleerkracht ben geweest van wisselende combinatiegroepen op de OBS Prinses Margrietschool. Mooie jaren in het onderwijs op een prachtig eiland waar ons gezin werd aangevuld met mijn derde lieve zoon

Zeven jaar geleden verruilde ik het rustige hollandse Noorden voor het roerige multiculturele Westen. Begon als invalkracht binnen de Stichting en werk nu al 5 jaar als Groepleerkracht voor Groep 8 bij OBS de Grote Beer.

Inmiddels woon ik sinds een jaar op de Veluwe waar ik na al het schoolwerk heerlijk thuis kan zijn en bijkomen met mijn Vriend. Geniet daar met de mountainbike of al wandelend van de prachtige bossen, heuvelachtige wegen, zandverstuivingen en heidevelden. Probeer zoveel mogelijk de mooie momenten vast te leggen met fotografie en geniet er van met 'muziek in mijn oren'! 

Zie jullie in de klas!

Juf Michelle 

 

BERICHTEN

03 jun 2021 - Musical van groep 8!
Preview foto Elke middag zijn we druk aan het oefenen voor de musical, het is altijd even wennen, moet je ineens een tekst uit je hoofd kennen en toneelspelen. Je lichaamstaal gebruiken, zoals we met Taal bij Staal hebben geleerd. Weten wat iemand voor je zegt en na jou, wanneer je aan de beurt bent, liedjes instuderen en bewegingen...

Maar wat gaat het al goed!! De meesten kennen de tekst al, helemaal knap van de hoofdrolspelers met zoveel tekst. Nu flink oefenen en je inleven in je karakter...

Tussendoor even ontspannen in de zon en de meiden vinden het tijd voor een fotoshoot!


26 mei 2021 - Eind Cito
Preview foto Wat duurde het lang voordat de uitslag er was, maar zoals ze vaak zeggen: lang wachten wordt beloond!

Jullie hebben goed gescoord met de groep dit jaar!!! Boven het landelijke gemiddelde: dus dat harde werken in de lockdown en daarna oefenen, oefenen en oefenen... heeft jullie harde werken omgezet in mooie scores.

Daar kan juf natuurlijk niet aan voorbij gaan en vieren we dat met een mooie Groepstaart!

Trots op jullie groep 8!!!


29 mrt 2021 - Het is weer Lente!
Preview foto Wat een mooie zonnige dag. Hoog tijd om een aantal meiden te kieken tussen de voorjaarsbloemen! Geïnspireerd door de Lente.

 

Natuurlijk denken we daarbij om de bloemen. Voorzichtig tussen de narsissen stappen en alleen de omgeknakte bloemen plukken... 


17 feb 2021 - Plusklas Presentatie
Preview foto Bij ons op school hebben we een interne Plusklas van Juf Renske. Een zestal Leerlingen van onze groep hadden vandaag een presentatie via de HangOuts, waarvoor ook hun ouders waren uitgenodigd. Natuurlijk door de Coronaregels is het nu allemaal even wat meer geregel voor iedereen, fijn voor de leerlingen dat het door kon gaan!

Voor deze presentatie hadden ze elke een eigen onderwerp en tijdens de Hangout mochten ze hierover vertellen en de vragen beantwoorden die Juf Renske aan ze stelde.

Goed gedaan!

 


12 feb 2021 - Schaatsen!
Preview foto

Wat een IJsplezier vandaag!

Meester Roderick heeft voor alle groepen een Unieke Schaatsdag georganiseerd. Met of zonder schaats (niet iedereen heeft ze thuis in de kast) doe je mee met de spelletjes die er op het ijs zijn in de sloot vlak bij school!

Je kunt IJshockey spelen, Curling met emmers, de Elf Palentocht, met je slee op het ijs (langste trein maken), kortom voor iedereen actie!

Wat boffen we met het weer!!!

Als we terug op school komen staat de Ouderraad Mama's klaar met warme chocolademelk met slagroom en een heerlijke koek! Een verdiende afsluiter van deze week!

 

Fijn Weekend!

 


11 feb 2021 - IJswater....
Preview foto De laatste Citodag vandaag. Morgen kunnen degene die nog iets af moeten maken de laatste dingen afronden. 

Juf gaat samen met de Directrice en de IB-er vanmiddag de adviezen vastleggen: heel spannend, maar nog even geduld...! Volgende week maandag en dinsdag horen jullie je Definitieve Advies in de Hangout samen met jullie ouders!

 

Nieuwe SneeuwChallenge

Eigenlijk meer een IJs Challenge...

In de Natuurspeeltuin bij school, hebben jullie een wak gevonden:

'Wie kan het langst zijn handen in het wak houden?' 

Een aantal durfallen gingen er voor! Wie doorstaat de kou het langste: Chloé

BRRRRRR echt knap gedaan!

 

 


10 feb 2021 - Sneeuw challenge
Preview foto

Wat is het buiten koud, binnen stoomt de verwarming en het raam staat op een kier voor frisse lucht in de klas...

Vandaag weer een Cito-dag.

 

In de Lockdown heb ik jullie gevraagd een Sneeuw Challenge te bedenken;

Jairo bedacht 'Wie durft in zijn zwembroek of bikini in de sneeuw te rollen?' 

Annabel dacht aan dit 'Maak met sneeuwsporen een tekening in de sneeuw!'

Enzo vroeg zich af 'Wie kan het langst met zijn blote voeten in een emmer sneeuw staan?'

Kimora vraagt 'Wie maakt het mooiste SneeuwKasteel?'

 

Maar ook in de Pauze komen er spontane challenges naar voren:

'Wie kan het hoogste een sneeuwbal raken op de muur van de garage?'

 

Kom maar met die Schnee!

 

 


09 feb 2021 - Starten in een Witte Wereld
Preview foto

Buiten ligt een dikke laag Sneeuw!

We starten een dag later door de sneeuwstorm en gelukkig is het Juf ook gelukt vandaag met overvolle en vertraagde treinen naar Duivendrecht te komen!

Vandaag starten namelijk de:

Citotoetsen!!!

 

Gelijk met 'de neus in het boter', zullen we dan maar zeggen! In alle rust starten jullie met de laatste toetsen voor het definitieve Advies. Het kost veel concentratie, maar jullie houden goed rekening met elkaar en wat spannend is het als Juf weer een aantal toetsen heeft nagekeken. Ik zie goeie dingen in jullie scores gebeuren! 

Ziezo!

 

En wat zijn we blij om weer op school te zijn!

En dat zelfs jullie als Pubers!

Tafels staan nu in toets-stand, maar iedereen heeft nu de komende periode (tot de regels weer veranderen) een vast maatje in de klas, hebben we mondkapjes op in de hal, spelen we alleen buiten met onze eigen groep en hebben we een Continue Rooster, omdat de overblijf juffen nu niet op school mogen komen.

Niets is zoals het was, wat jullie niet weerhoudt om het gezellig met elkaar te hebben, weer goed zelfstandig en samen met de regels te kunnen werken in onze volle klas.

Natuurlijk genieten we tussendoor ook van de sneeuw in de pauzes en hebben we tijd om even te ontspannen!


02 feb 2021 - Dit is mijn Kubus!
Preview foto

De opdracht voor deze laatste Lockdownweek is voor tekenen: Dit is mijn Kubus!

Je leert een uitslag tekenen van een Kubus en voordat je hem in elkaar vouwt en plakt, versier je alle 6 vlakken met een tekening wat bij jou past. 

Wat een verschillende creaties komen naar voren! Een aantal van jullie maken zelfs een leuke 'StopMotionFilm' van hun Kubus. Thema's als: Bakken & Koken, strips, films en sport komen voorbij. Juf heeft ze gedeeld in de HangoutChat! 

Goed Bezig!

De laatste Dinsdag op school van deze Lockdown-Periode, volgende week zien we elkaar weer op school!!

Vandaag ben ik zonder Juf Danique op school: Ze is geslaagd voor de PABO!!!!

Dus geen stagiaire meer in onze groep maar vanaf nu juft Juf Danique elke maandag op school bij andere groepen. Succes Collega!

 


26 jan 2021 - Woordtekening
Preview foto De nieuwe opdracht voor deze week was een Woordtekening. Dat kon je doen op twee manieren: met woordjes een  tekening maken en de vlakken daarmee opvullen of een woord uitbeelden in zijn betekenis. Een aantal van jullie gebruikten beide! Kijk maar eens naar de originele kunstwerken van jullie!

 

Voor het blok Buurt van Staal hebben jullie met Taal een 'Formele brief' geschreven met een vraag aan bijvoorbeeld de Burgermeester of de President: "Kunt U er voor zorgen dat er meer leuke speelplekken komen voor de kinderen, zodat we meer naar buiten gaan en niet altijd op het scherm binnen zitten?" of "Meer groen en gekleurde bloemen in de straat, zodat er meer kleur komt opstraat en vrolijker is!" en wat dacht je van "Meneer de President kunt U er voor zorgen dat mijn voetbaltrainingen weer door gaan, want ik stuiter door mijn kamer door al dat binnen zitten!"

Hierna moesten julle een betoog filmen van jezelf en met goede argumenten je vraag onderbouwen. Wat zijn jullie hier goed en serieus mee aan de slag gegaan en een mooi beeld van jullie zelf weer teruggegeven!

YES!


26 jan 2021 - Even terug op school...
Preview foto Vandaag mochten jullie even op school komen om nog een paar werkschriften te halen en informatie voor de VO-scholen. Voor jullie en ons heel fijn om elkaar even 'live' te zien en te spreken! In kleine groepjes komen jullie de klas in en daarna nog even nakletsen met jullie klasgenoten en ouderwets hangen op t plein... Ook Ouders die op afstand toe staan te kijken genieten mee!

22 jan 2021 - Teken jezelf als een superheld!
Preview foto

De tekenopdracht van deze week was: Teken jezelf als een Superheld!

Wat stuurden jullie geweldige Superhelden groep 8! 

De opdrachten zijn steeds weer een uitdaging en voor degene die creatief zijn aangelegd: een moment thuis om hun kunsten te laten zien en ontwikkelen.

Wat ook leuk is om te zien, is dat sommige van jullie door de mooie inspiraties van jullie klasgenoten jezelf ook gaan uitdagen. Zelfs dat jullie ontdekken creatiever te zijn dan je zelf dacht. Goed bezig, dat maakt mij trots!


19 jan 2021 - Starten met Lockdown in het nieuwe jaar...
Preview foto We starten elke morgen om 09:00 uur met de Hangout. Blij om elkaar dagelijks te zien. Juf neemt dan het dictee af van Staal, we bespreken kort de dagtaak: dagelijks een les Taal, Rekenen en Spelling. Daarnaast afwisselend: 'Nieuwsbegrip', 'Groove me' voor Engels, 'Speurtocht' voor Geschiedenis, 'Geobas' voor Aardrijkskunde en elke week een nieuwe tekenopdracht op woensdag!

Op dinsdag en vrijdag hebben juf Mirella en meester Roderick een uitdagende challenge voor Gym... kortom genoeg te doen voor jullie.

 

Tot half één kunnen jullie zelfstandig aan het werk met de vakken. Als er vragen zijn komt juf in de Hangout met jullie, alleen of in kleine groepjes. Rond 12 uur komen de antwoorden in de drivemappen: er wordt veel van jullie zelfstandigheid en eigenaarschap gevraagd.

 

Om half één horen juf Danique en ik of alles gelukt is, bespreken we de dingen van de dag, hebben we het over de voortgang naar het VO, wisselen jullie je ervaringen met de Webinars van de scholen, doen we een Kahoot of stelt iemand een challenge voor...

 

 

Deze week was de tekenopdracht: Teken je 3D letter, met daarbij een uitlegfilmpje en inspiratie bronnen. Wat een mooie tekeningen leveren jullie in groep 8!

 

Elke dinsdag zijn Juf Danique en ik op school voor het voorbereiden van de lessen. Samen met alle leerkrachten van school rouleren we elke week om de Noodopvang-leerlingen te

ondersteunen op school!


16 dec 2020 - Weer in de Lockdown....
Preview foto ... zo gaan we de Kerstvakantie in... Alle boeken en schriften mee naar huis. Vandaag zijn jullie, Groep 8, al vrij en is jullie Kerstvakantie plotseling begonnen ...

De Juffen en Meesters zijn nu druk bezig voor jullie de dagtaken en filmpjes klaar te zetten voor na de vakantie. Dan gaan we maandag 4 januari 2021 weer starten om 09:00 uur in de Hangout en ontvangen jullie de dagtaak om thuis aan de slag te gaan met de lessen. Natuurlijk is juf de hele dag bereikbaar voor vragen en hulp!

 

Ik wens jullie allemaal:

Een fijne vakantie en een Gelukkig Gezond 2021!!!

 

 


04 dec 2020 - Surprises met 4 December
Preview foto Wat weer een gezellige dag vandaag met de groep. Iedereen had hard gewerkt om een mooie surprise te maken voor een klasgenoot! Panda's, gitaren, schilderezels, snoepjes en verrassingdozen maken het samen met de gedichten een echte Sinterklaasfeest. Helemaal als Sint (gehuld met COronakap) zelf nog met zijn Hulppiet langs komt!

26 nov 2020 - Sinterklaas zijn roetveeg-Pietjes
Vandaag mogen vier leerlingen uit de groep als Roetveegpiet het nieuws brengen in alle groepen van de school.

Bij de onderbouw: "Zet je schoen vandaag in de klas en zing een mooi lied, wie weet zit er morgen iets leuks in je schoen!"

Alle kinderen krijgen tijdens het leuke bezoekje, een heerlijke speculaaspop: dat is smullen!!!

 

De volgende morgen zit er in de la van de midden- en bovenbouw een leuk kadootje in hun la met lekkere chocolade munten!

 


30 okt 2020 - Halloween High-Tea
Preview foto Omdat het bijna Halloween is, wilden Kimora, Chloé en Giulia een Halloween High-tea party op school organiseren. De hele klas werd omgetoverd tot een Halloweenklas. Je mocht verkleed op school komen en Sienna had haar sminkbox meegenomen en schilderde de kinderen tot enge monsters en monsterinnen! 

De Gastdames van de klas hadden heerlijke Oreo-spinnen gemaakt en Manderijnpompoenen. 

Met de klas strijden we om de hoofdprijs van de HalloweenKahoot!

Wat een goed georganiseerde middag:

Chapeau Meiden!!!

 


09 okt 2020 - Kampweek
Preview foto Dat was een grote teleurstelling dat Kamp niet kon doorgaan: door Corona.

Nu hopen dat we in April een nieuwe kans krijgen.

 

We gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten en maken van deze week een speciale! In groepjes maken de leerlingen PowerPoint-presentaties over een eigen gekozen onderwerp: De Tesla, Japan, Ferrari en de Heineken ontvoering. Het doel was om je klasgenoten informatie te geven over een onderwerp wat jij interessant vindt. We maken maskers, gaan een kunstwerk maken van kosteloos-materiaal, we houden een smoothie wedstrijd in de klas en als afsluiter gaan we friet met snack eten in de klas als Lunch!

 

Wat een gezellige week en zo hebben we toch nog samen genoten van alle activiteiten!


15 sep 2020 - Prinsjesdag
Preview foto Met Prinsjesdag is het bij ons altijd hoedjesdag, het ene jaar maken de kinderen zelf mooie creaties en dit jaar zochten ze thuis of bij de familie naar een passend hoofddeksel. Ziet er goed uit Dames!

21 aug 2020 - Tafels oefenen
Preview foto Herhalen, herhalen, dat moet je blijven doen met de tafels tot je ze verankerd hebt in je hoofd. Daarvoor zijn tegenwoordig hele leuke spelletjes voor op het digibord.

http://oud.onlineklas.nl/tafeldiploma/

Wie kan de hoogste score halen in de groep?


18 aug 2020 - De eerste week
Preview foto De eerste dagen op school beginnen we met de 'Gouden Weken' om er voor te zorgen dat de dynamiek in de groep een goede flow krijgt om zo dit komende jaar hard te kunnen werken naar het eindpunt van groep 8!

Dit jaar starten we op de maandag en dinsdag met twee juffen. Voor haar Lio-stage verzorgt juf Danique de lessen op de maandag en de dinsdag.

 

Vandaag een leuke Bingo opdracht. Zoek iemand in je groep die.... gegamed heeft of een gezelsschapsspelletje heeft gedaan of zich soms verveeld heeft. Heb je iemand gevonden, schrijf de naam van je klasgenoot in het vakje.

Iedereen vraagt over en weer, zo heeft elke leerling zijn eigen tactiek. Waardoor de meeste kinderen vrij vlot weten hoe hun klasgenoten hun vakantie hebben beleefd! 

Is de kaart vol? Dan heb je BINGO!
Samenwerken en goed overleggen


14 feb 2020 - Schaatsen

Wat doe je met Valentijsdag: Schaatsen op de Jaap Edebaan met OBS de Grote Beer!!!

 

Met de groepen 5 t/m 8 naar de schaatsbaan om vlak voor de vakantie alles eruit te schaatsen. Ondanks alle stormen die voorbij razen is deze dag droog en zelfs een waterig zonnetje verwelkomt ons op de baan waar iedereen zich vermaakt met zijn eigen schaatskunsten!

 

Voor iedereen een Fijne voorjaarsvakantie en rust goed uit voor de komende periode!


04 feb 2020 - Pauzetijd

Onze groep voetbalt graag in de pauze en sinds kort mogen we 2 keer in de week voetballen in de kooi. We hebben goeie afspraken gemaakt en besproken hoe je met elkaar omgaat tijdens het voetballen, vooral als het eens even mis gaat. Sindsdien voetballen we elke pauze met veel plezier!

Een deel speelt op het schoolplein 'Rondje om de tafel', zelf bedachte spelletjes of staan gezellig bij juf te kletsen.

 

Soms hebben we tijdens onze loopjes van en naar gym wel eens een gelukje en zien we een regenboog: dat moet wel geluk brengen!


29 jan 2020 - Schaaktoernooi

Dit mag wel even vermeld worden; een aantal leerlingen van onze groep zijn kampioen geworden van het schaaktoernooi!

Ze gaan door naar de volgende ronde en we hopen daarover binnenkort meer nieuws te horen. We houden jullie op de hoogte!

 


27 jan 2020 - De Noorderlichttuin

 

Voor de Natuurspeeltuin in Duivendrecht, achter de school, mochten we met beide scholen een naam bedenken. Uiteindelijk is gekozen voor: de Noorderlichttuin!

Elke groep mocht een naam bedenken. Van de 10 namen in onze eigen groep 8 kreeg Joep van Dijk zijn idee 'De Noorderlichttuin' de meeste stemmen.

Samen met alle namen van alle groepen, werd er bij beide scholen met de leerlingenraad gestemd op de mooiste naam, waaruit de Gemeenteraad van Ouder-Amstel kon kiezen.

Uiteindelijk had de gemeente nog twee namen over, waaronder die van Joep en wat zijn wij trots dat die van Joep is gekozen voor de Natuurtuin!

 

De Noorderlichttuin heeft ook een achterliggende gedachte; aangezien de tuin in de planetenbuurt ligt en het Noorderlicht groen is, komt de naam nu helemaal tot zijn recht...


15 jan 2020 - Januari Cito-weken

Na de eerste schoolweek in Januari starten de Middentoetsen van Cito. Na deze toetsen krijgen jullie je advies. Eerst flink blokken en dan het spannende moment...

Tussen de toetsen door hebben we zoals elke week Gymnastiek op de dinsdag en de vrijdag. Tijdens die toetsweken is het even een fijne onderbreking!


18 dec 2019 - DecemberMaand
Preview foto

Deze maand knutselen we voor de feestdagen: Mooie kerststerren, er worden witte huisjes geknipt voor op het raam en papieren Sneeuwvlokken.

Daarnaast oefent de groep hard voor de Kerstmusical: Geen Stille Nacht!

In een paar weken staat de musical als een huis, iets aangepast met onze eigen interpretatie en humor. Knap gedaan Groep 8!


03 dec 2019 - Sinterklaasfeest
Preview foto

Elk jaar toveren we vier Hulp-Pietjes uit groep 8, ze verzorgen het nieuws dat Sint bijna weer op school komt! De Sint kwam dit jaar wel op een erg bijzondere manier bij ons op school, dat is ook wel nodig als alles om de school opnieuw wordt bestraat en aangelegd.

 

5 December vieren wij ouderwets gezellig het Sinterklaasfeest in de klas met Surprises en maken we voor elkaar leuke kado's met natuurlijk een passend gedicht erbij! Wat had iedereen z'n best gedaan!

 

 


20 nov 2019 - Schoolfoto

Altijd weer feest om op de schoolfoto te gaan

Vooral als het je laatste jaar is op school.

Natuurlijk opbouwende kritiek om elkaar zo goed mogelijk op de foto te laten stralen.

Zelfs jullie helpen Juf om perfect met jullie klasgenoot op de foto te krijgen...


18 okt 2019 - Voorlezen voor de jongere groepen
Preview foto Begin oktober mocht groep 8 voorlezen aan de jongere groepen.

11 sep 2019 - Informatie Groep 8