Groep 1/2c

Welkom bij groep 1/2c. 

Even voorstellen:
- Laura van Raaij leerkracht 1/2 C (ma, di, woe, vr)
- Malca Bonn onderwijsassistent (do in groep 1/2 C)

Interne begeleiding: Patricia Sniekers
Zij is er voor observaties en toetsing van leerlingen, externe contacten met diverse kindgerelateerde instellingen, tevens “vraagbaak” voor leerkrachten op vakgebieden.

BERICHTEN

13 feb 2020 - Thema Winter
Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema winter. Tijdens het thema winter zijn we bezig geweest met winterkleding; wat hoort bij de winter en wat hoort bij de zomer. Daarna hebben de kinderen wanten geknutseld waarbij ze ook probeerden om een patroon te maken. 

 

We hebben gemeten met onze dassen. Welke is lang en welke is kort? Kunnen we de dassen van lang naar kort neerleggen en van kort naar lang? 

 

De kinderen hebben geleerd om een sneeuwpop te verven. We hebben eerst gekeken naar wat er allemaal bij een sneeuwpop hoort: een hoed, das, een wortel als neus, knopen en een bezem. 
De wat oudere kinderen zijn bezig geweest met meten. Zij hebben een vogelhuisje gemaakt voor de vogels waar zij kunnen eten. Met de hele klas hebben we ook nog pindakettingen gemaakt. Deze gaan we buiten ophangen voor de vogels. 


Momenteel zijn we het thema winter aan het afsluiten. We starten na de voorjaarsvakantie met het thema Kunst. Dit zal een schoolbreed project worden, informatie hierover volgt nog.